Säkerhetsdörr MK3

Säkerhetsdörr MK3 – Motståndsklass 3 – EN 1627 RC3 

Vi på Dörrbolaget tillverkar säkerhetsdörrar som är anpassade för flera olika marknader. Våra dörrar passar till alltifrån lägenheter, villor, förråd, soprum, éntrepartier och många andra utrymmen. Våra dörrar hindrar kylan från att tränga in med ett U-värde från 0,95. Vi tillverkar dörrar i flera olika utseenden och färger som smälter in i alla miljöer.

Vår Säkerhetsdörr MK3 är marknadens säkraste och mest välutrustade dörr. Vi har valt en unik konstruktion på våra dörrar genom att göra en dörr med en stark stomme i stål med utbytbara delar. Dörren är godkänd säkerhetsklassad i motståndsklass 3 EN 1627 RC3. Dörren är ljudisolerande med ljudklass 43db, Brandklassad EI30/EI60 och brandgastätad enligt Sa, Sm. Längre ner på sidan kan du se vårat certifikat som kommer med varje dörr.

Alla våra MK3-dörrar, vare sig det är en lägenhetsdörr, en Epok- och specialdörr eller villadörr, har samma gedigna och kraftiga konstruktion. Med denna konstruktion kan vi erbjuda marknadens säkraste skydd för alla.

Extra kraftiga lås:
Vi har valt att utrusta vår dörr med mer än vad som är nödvändigt enligt säkerhetsstandarden EN 1627 RC3. Vi har dubbla lås på alla våra MK3-dörrar. Ett flerpunktslås av märket Mottura, med 7 låspunkter samt ett hakregellås med böjd kolv som fäster i karmen för extra säkerhet.

Specifikationer:

Säkerhetsklassad i motståndsklass 3, inbrottsskydd EN 1627 RC3
Ljudisolerande, ljudklass RW 43 dB. Tar bort störande ljud i trapphuset.
Brandklass EI30/EW60 RC3
Brandgastäthet Sa, Sm enligt EN 13501-2:2009+A1:2011.
Godkänd i samtliga brand och inbrottsprov för klass 3
25 års inbrottsgaranti
Tjocklek dörrblad 65 mm. (Epokdörrar är 75mm till 90mm tjocka)

Levereras med:
Vredsats, trycke/handtag, tittöga, ringklocka & cylinderring
Dörrbygel och härdade bakkantssäkringar
Assa/Dorma huvudlås/hakregellås
7-punkts Mottura tillhållarlås inkl. 5 st. nycklar
Utfyllnadströskel i Ek vid behov plus invändig listning
Kraftig stålstomme med träfaner på in och utsida
Grovstädning och bortforsling av den gamla dörren ingår

 

Utseende:
Vi klär våra dörrar med skivor av träfaner på in och utsida istället för laminat. Detta ger ett mer autentiskt utseende på dörrarna. Fördelen med detta är att om det skulle ske en estetisk skada på dörren så behöver du bara byta ut en skiva istället för hela dörren. Våra Epok och specialdörrar har tåliga MDF-skivor på in och utsida, och våra villadörrar har extra tåliga HDF-skivor (High Density Fiberboard) så att de klarar av utomhusbruk.

Vit insida: 
Som ett tillval kan du även välja vit insida på dörren. Vi har valt en mer exklusiv vit finish med en svag träådring istället för en blank vit insida.

Utseendemässigt har en vit insida fördelen att din hall ser större ut i och med att dörren smälter in bättre om du har vita väggar.

Vår kraftiga karm är gjord av stål istället för plåt med en rejäl tröskel. Detta gör att dörren är tyngre än många andra dörrar men det säger sig självt att stål är starkare än plåt.
Bakkantssäkringar 4 st  Fördelar: Kan ge rabatt på hemförsäkringen Värdeökning på bostaden. Komplett skydd mot brand från trapphuset. Säkert skydd mot ovälkomna besökare. Omkring 4 gånger tystare än äldre trädörrar. Släpper inte in ovälkomna lukter från trapphuset.

Ladda ner produktblad — Dörrbolagets certifikat 2017

Övriga kulörer: 
Om ni behöver en dörr som inte är trä eller ekfärgad så kan vi på Dörrbolaget även erbjuda dörrar med färgad utsida. Vi kan tillverka dörrar med vilken färg som helst. Vi lackar dörrarna på fabrik i valfri RAL eller NCS-kulör.

Epok och Specialdörrar samt Villadörrar: 
Vi på Dörrbolaget tillverkar även anpassade Special och Epokdörrar samt Villadörrar. Klicka vidare på länkarna nedan för att läsa mer om dessa dörrar. Vi tillverkar dörrar i flera olika utseenden och färger som smälter in i alla epoker.

Våra Villadörrar kan anpassas helt efter era önskemål. Ovan ser du några av våra populäraste dörrar.

Alla våra dörrar, vare sig de är lägenhetsdörrar, specialdörrar eller utomhusdörrar har samma gedigna och kraftiga stomme samt låsbehör. 

Dörrbolaget MK3 – Epok & specialdörrar
Dörrbolaget MK3 – Villadörrar

 

Tillhållarlås klass 7

Dörrbolagets MK3 dörr kommer utrustad med två stycken kraftiga lås. Som huvudlås har den ett ASSA/Dorma Hakregellås och som överlås ett Mottura 52783 flerpunktslås med 7 låspunkter, 5 tjocka kolvar som går in i karmen i sidan plus en kolv som går uppåt i karmen och en kolv som går neråt i golvet i karmen.

 

 

Huvudlås/Hakregellås

Vår Säkerhetsdörr MK3 har ett ASSA/Dorma Hakregellås som huvudlås då du får det bästa skyddet om du väljer ett lås med hakregel som greppar tag i dörrkarmen. Tillsammans med Motturalåset plus fyra härdade bakkantssäkringar så har vår MK3-dörr totalt 13st säkerhetspunkter fördelade på dörrens alla fyra sidor. Ladda ner produktbladet ovan för mer information om dörrens alla lås.

 

 

 

Bildgalleri MK3

 

 

olikaytor