FRÅGOR & SVAR

Inbrottsjour dygnet runt
Vi på Dörrbolaget har inbrottsjour & service i Stockholm, Uppsala, Malmö & Göteborg 24-timmar om dygnet. Ring oss om du fått inbrott i din lägenhet, din villa, din butik eller i din lagerlokal. Vi byter ut din dörr direkt. Vi byter även ut jalusi och rullgaller. Ring oss på 08 53 33 21 20 om du fått inbrott i Stockholm, Malmö, Göteborg eller Uppsala. Läs mer på denna sida.

Vad innebär Prisgarantin?
Vid uppvisande av offert från konkurrent vars pris understiger Dörrbolagets pris för motsvarande produkt garanterar Dörrbolaget en prissänkning som understiger konkurrents pris.

Hur brandsäker är en säkerhetsdörr?
Om det uppstår en brand i trappuppgången kan du utan att bränna dig hålla handen på dörren i 45 minuter. Denna säkerhet ges av dörrar som är godkända i EI30/EI60 vilket våra dörrar är. Elden kommer inte att kunna ta sig in i lägenheten då dörrarna är i stål, förutom det yttersta lagret som är gjort i träimitation för estetiska skäl.

Vad innebär inbrottsgarantin?
När vi installerar en säkerhetsdörr åt dig ingår dessutom en tio- till 25-årig inbrottsgaranti vilket innebär att ifall någon mot all förmodan skulle forcera din dörr utan nyckel får du en ny dörr.

Vad har säkerhetsdörrarna testats för?
Dörrarna är testade för inbrott, brand och ljud.

EN1627 – En gemensam inbrottsstandard.
Från 2011 är tidigare ENV ersatt av den nu definitiva europeiska standarden EN 1627. I Sverige SS-EN 1627. Detta innebär att alla äldre och konkurrerande standarder inte längre gäller. I Sverige har också SIS dragit tillbaka de gamla nationella standarderna. Så var nu noga med säljare och tillverkare av säkerhetsdörrar erbjuder dörrar enligt EN 1627. Alla vårad dörrar är klassade enligt EN 1627.
Läs mer om EN 1627. (Öppnas i en extern länk).
Ladda ner Dörrbolagets certifikat 2016

Hur påverkas hemförsäkringen om jag väljer en säkerhetsdörr?
Många försäkringsbolag erbjuder en billigare hemförsäkring om man sätter in en säkerhetsdörr som är godkänd.

Vad händer med dörrkarmen om jag väljer en säkerhetsdörr?
Dörrkarmen byts självklart ut vid insättning av en säkerhetsdörr. Annars kan boven ta sig in i lägenheten genom att bryta upp dörrkarmen med enbart en kofot om dörrkarmen är gjord i trä. Den nya dörrkarmen är självklart gjord i stål.

Vad väger en säkerhetsdörr från er?
Våra säkerhetsdörrar väger ca 90-120 kg.

Hur lång tid tar det tills jag får min säkerhetsdörr?
Det är olika beroende på vilken modell du väljer. Det kan ta alltifrån en arbetsdag upp till 2-3 veckor efter att du gjort din beställning. För avvikande leveranstider meddelas du vid beställning.

Hur lång tid tar det att montera upp en säkerhetsdörr?
Hela monteringen tar ungefär 2 timmar.

Påverkas insidan av lägenheten vid insättningen av säkerhetsdörren?
Det enda som behövs är plats för oss så att vi kan sätta in dörren. Räkna med att ca en meters utrymme innanför dörren behövs för att kunna montera upp dörren.

Fiberkablar eller annat kablage i närhet av karm
Om det sitter kablar i närheten av dörrkarmen måste detta meddelas innan montage. Kablar såsom fiberkabel, tv-kabel eller annat kablage kan behövas flyttas på vid installation av dörr. Vi på Dörrbolaget kan inte garantera att någonting händer om vi inte får reda på detta innan. Vänligen ta en bild samt meddela distans på kablage till dörröppning innan montage.

Parkeringstillstånd och tillgänglighet
Vi på Dörrbolaget behöver ha tillgänglighet i närhet till montage. Detta innebär att du som kund eller förening behöver ordna eventuellt parkeringstillstånd och öppna upp bommar eller dyl.

Övrigt:
Observera att du som lägenhetsinnehavare alltid ansvarar för att rätt färg på dörr är enhetlig med övriga lägenhetsdörrar i föreningen. Äganderätt för dörr och tillbehör övergår till beställaren när full betalning skett. Beställaren ansvarar för att dörrbytet är godkänt gentemot grannar, förening och myndigheter. Beställaren ansvarar för att installationsplatsen är tillgänglig för Dörrbolaget under avtalad tid. Vid montage där telekablar eller internetkablar finns i närliggande anslutning till montage kan dessa kablar behöva flyttas. Dörrbolaget ansvarar inte för flytt av kabel. Vi förbehåller oss rätten att
fakturera fulla beloppet exklusive ROT/RUT-avdrag om begäran om utbetalning från Skatteverket avslås.

Reklamationer
Vänligen kontakta oss genom kontaktformuläret på denna sida. Vänligen beskriv ditt ärende och och bifoga kundnummer samt fakturanummer. Vänligen ange nya kontaktuppgifter samt portkod om det ändrats sedan köp av produkten. Bifoga även bild på reklamationen.